16 Ekim 2014 Perşembe

Izgara Çipura Tarifi

Özellikle ızgarada yapılması tavsiye edilen bir balık olsa da yağ oranı çok dengeli olduğundan fırında, tavada her ortamda pişirmeye uygundur. Çipura tarifi gayet kolaydır.

Sizlere basit bir ızgara tarifi vereceğim.


Izgara Çipura Tarifi için Gerekli Malzemeler:


2 Adet (veya kişi adedince) Çipura

2 adet defne yaprağı

Zeytinyağı

tuz

karabiber


Izgarada Çipura Hazırlanması:


Temizlenmiş olan çipuralar eğer 400 gr ve üstüyse yanlarına keskin bir bıçakla birer çizik atın ki balıkların içi de güzelce pişsin.

Ardından balıkları ve içlerini zeytinyağı ile ovun. Hem lezzet verir hem ızgaraya yapışmasını engeller.

Balıkların içine tuz ve az karabiber ile güzelce ovun. Ardından defne yapraklarını balıkların içerisine yerleştirin.

Ve pişirmek üzere ızgaraya yerleştirin.

Izgara ateşinin ısısına göre balığı çok kurutmadan her iki yanını güzelce pişirin ve servis edin.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder